Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 13 aprilie 2011

Ia-te de fund şi sari în sus.

Da, ai putea sări şi în jos, dacă eşti la o oarecare înălţime.
Aşa îţi replică taică-meu dacă spui că te plictiseşti, că ai ajuns la o limită :"ia-te de fund şi sari în sus".
Nu mă plictisesc, dar cred că am ajuns la o limită.Nu mai am nimic de spus.Şi egocentrist cum sunt, am senzaţia că toată lumea a ajuns la o limită şi trăieşte în trecut.
În muzică, ascultăm remixuri.La cinema vizionăm remakeuri.Emisiunile cele mai bune sunt reluări.În dragoste,reeditarea se numeşte adulter.
Sunt şi noutăţi.Noutăţile artistice sunt nişte încercări chinuite de a critica prezentul, un prezent care nu oferă decît depresie, anxietate şi boli mortale provocate de stress.Au trecut vremurile de împliniri măreţe.Cînd omul păşea pe Lună, cînd se descoperea, se inova.Cînd viitorul era ca în Star Trek.Astăzi, viitorul arată ca în "Apocalips, acum".Dint tot ce visam odată ne-am ales cu Facebook şi calculatoare tot mai mici, pînă o să ni le băgăm în cur, la propriu, ca pe supozitoare şi vom plăti licenţă de Windows ca să ne utilizăm creierul.Singurele noastre realizări din ultima vreme sunt dezastrele naturale provocate cumva artificial, criza mondială, terorismul, noile războaie, noile gripe, alimentele nesănătoase şi etnobotanicele.
Totul s-a spus, s-a scris, s-a filmat, s-a jucat, s-a fumat.Banul a rămas singur la masă, stăpîn. Masca i-a alunecat aproape de tot, dezvăluindu-i chipul hidos, diavolesc, profund omenesc, în fond.
Programele TV sunt criticate cu un apetit insaţiabil tocmai pentru că oferă o sursă totală de inspiraţie pentru critică,sunt  o muză a creaţiei degeto-arătătoare, o spirală infinită spre abisurile abjecţiei inumane.Programele tv au devenit astfel pentru că au PUTEREA.Noi nu le opunem nici o alternativă, le-am dat putere absolută, iar puterea corupe.Pendulîndu-ne vieţile între servici şi televizor, uităm de noi, de cei de lîngă noi, dar şi mai grav, uităm să trăim.Nu, nu uităm.NE E FRICĂ să mai trăim!Nu ne abatem din cuvîntul serviciului şi al televizorului!
 Drama e şi mai nasoală cînd eşti conştient de aceste lucruri, cum sunt eu, dar ele continuă să ţi se întîmple. Ca o operaţie fără anestezie.Zappam într-o noapte programele tv iar ceea ce vedeam îmi întărea convingerea că pe această planetă eu sunt extraterestru.Mă uitam la manifestările celor ce ar trebui să fie semenii mei şi nu înţelegeam nimic din ceea ce făceau sau spuneau.Eram depăşit, ca şi cum m-aş uita la un ritual de împerechere al ornitorincilor, dar fără explicaţiile din off ale ornitorincologului.A nu se înţelege că mă uitam la programe porno,nu alea sunt încă pe înţelesul tuturor, în toate limbile ca să zic aşa.
Poate că omenirea se îndreaptă spre o nouă etapă.Poate spre un nou răzbel mondial, Doamne-fereşte!Nu simţiţi că trăim "vremuri ciudate"? Sunt doar eu de părerea asta ?
Ok, sunt de acord că toate au un sfîrşit.
Dar de ce trebuie să fie atît de dramatic, de serios şi de încrîncenat?
De ce n-ar puttea fi la fel de ludic ca vremurile bune?Ce ne costă să ne luăm de fund şi să sărim în sus?Poate aşa vom realiza cît de stupizi suntem şi cîte alte lucruri cu adevărat interesante avem de făcut.
Chiar cînd scriu aceste rînduri, profitînd de faptul că nimeni nu citeşte blogul acesta nenorocit, recunosc că ascult fără pic de jenă Modern Talking.
Original, nu remixat.

3 comentarii :

  1. Modern Talking ---- NICE!!! Vezi, cineva citeste blog-ul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad.De asta si scriu.Desi mi-ar place sa primesc mai multe comentarii, doar nu scriu pentru copaci.Sau topicurile mele sunt "no comment"?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai dureaza pina prinde lumea curaj sa posteze. Poate doar "americanii stupizi" posteaza comentarii :-(

    RăspundețiȘtergere

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!