Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 20 iulie 2011

Oferte în culorile verii

Viaţa mea se împarte în două: înainte de a se naşte Toma şi după.Asta vrea să zică ce important e el în viaţa mea.Asta e partea bună.Partea dezastruoasă e că serviciul mi-a otrăvit viaţa, izolîndu-mă de el şi de mine şi de tot.
Trăiesc într-o ţară vîndută străinilor, străini care ne biciuiesc zi-lumină şi ne pun să plătim şi sîngele care ne ţîşneşte din rănile infectate prin biciuire, pentru că aşa e în capitalism.Bun.
E seară.E vară.E frumos afară.Deşi e caniculă, acum, pe la zece seara se screme să o pună de o furtună.Perdelele se umflă, deranjîndu-mă la scris.În depărtare, fulgeră.E bine.Sunt singur acasă.De cîteva zile soţia a plecat la mama ei, la munte, unde de o săptămînă şi jumătate creşte şi se răcoreşte la umbra brazilor rămaşi netăiaţi de hoţi, Toma.Eu - între ziua de servici de azi şi ziua de servici de mîine, unde şefii ar face o treabă excelentă dacă jobul lor ar fi să împingă oamenii la sinucidere. Remarcabilă!
Dăm timpul cîteva ore înapoi.
Am senzaţia că sunt un şarpe extrem de veninos care se îneacă cu propriul său venin.Sunt la servici.Mă uit la un munte de dosare care mă apasă pe ficat.Încăperea se roteşte cu mine ca într-un carustressel , adică un carusel de stress, fantomele treburilor neterminate îşi întind ghearele spre jugulara mea într'o tînguire morbidă "RĂMÎI...RĂMÎI...MUNCEŞTE...", dar glasul oarecum viu al colegei mele hotărăşte :"Hai să plecăm şi venim mîine mai de dimineaţă! "Gata, plecăm.Fie ce o fi.Străbat jumătate de drum spre casă în cămaşa cu mîneci lungi, pe caniculă.Pe la jumătatea drumului, boala mea, depresia severă cu compulsie obsesivă are chef de plimbare.Aşa că mă întorc la agenţie să verific dacă am închis geamurile deşi ştiam că le-am închis.Nu-i nimic, plimbarea alungă stressul, nu-i aşa?Le închisesem.
Pornesc spre casă mirîndu-mă sincer cum de mai sunt viu la stilul de viaţă pe care îl prestez.Cred că există o regulă:nu ai voie să mori sau să iei o pauză onorabilă cauzată de cancer atunci cînd ai probleme.Astea intervin doar atunci cînd problemele s-au rezolvat.Ideea e că trebuie tot timpul să fii nefericit şi să ai mari probleme. Altfel trăieşti degeaba.Aia cu viaţa fericită e varianta promo.De exemplu cu banii concediul, revizia la maşină, noul contract CASCO, impozite la stat, toate vin deodată, la pachet fără reducere, doar cu majorări.
Mă tîrăsc prin căldură, ţip un pic la nevastă-mea la telefon descărcîndu-mi nervii de la servici, trec pe la supermarket, îmi iau berea survivor, rupt în şaişpe ajung acasă.
De clanţa uşii atîrnă o broşură publicitară:" Oferte în culorile verii".De la Carrefour Felicia.Eu, ca să fac o glumă nereuşită, îi zic Felaţia.Căfur Felaţia.Ha.Ha.Bună glumă.N-a rîs nimeni.

Ăştia vor să vîndă.Şi vor vinde.Sunt destule neveste urîte şi nefutute de sales manageri, patroni de butic, corporatiste fără suflet, sugative din asigurări şi fata lui tata care populează aceste centre comerciale şi care au pus Şo! în "shopping" aşa cum a pus robotul MO "mie" în "alcoolemie".
Mă uit la broşură.Stilul anilor 50 în America,familia perfectă cu o viaţă perfectă.Citesc:" cumpărături în valoare de 500 de lei"...salariul minim pe economie e 600 de lei.
Şi îndrăznesc să visez...bărbatul de pe copertă e sculer matriţer la o fabrică românească...ea lucrează la Moldova Tricotaje...abia au venit din concediu de la Mamaia şi cu banii rămaşi pe concediu merg la o Felaţie de cel puţin 500 ron la Căfur.
Dar ce aş fi vrut?O broşură cu o balabustă în scaun cu rotile de cît a abuzat'o bărbat'su pe post de sac de box, cu un sac de slănină alături pe post de soţ , buhăit de băutură şi doi copii etnobotanici?Ok.Deşi ăştia ar fi dat 500 ron pe băutură.Poate chiar şi dau.Şi se cred ăştia de pe copertă.Acum serios, ştiţi ce titlu mergea?
OFERTE ÎN CULORILE BERII.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu