Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

luni, 6 februarie 2012

1 Job pentru tine.Pe bune!

  Primesc de pe sit-ul "Nu E Jobs" un mail: 1 job nou pentru tine! O fi pe bune? Deschid reticent, şi citesc.Postul: Prim Ministru.Compania: România.Perioadă determinată.Experienţa pe un post similar constituie un major dezavantaj.Candidatul ideal: să nu fie Emil Boc.Responsabilităţi: dacă, pînă la alegeri mai găseşte,prin absurd, ceva de furat prin România, să raporteze direct la Cotroceni; plata oalelor sparte de fostul guvern. Beneficii: Parchet dosarial motivant, procent din fură...realizări.

PENTRU A MĂRI IMAGINEA, FACEŢI UN CLICK PE CAPUL LUI BOC.SAU PE FUNDUL LUI, E TOTUNA.

     Şi atunci am înţeles: alt job cu dedicaţie.După ce şi-a tot depus,ani la rînd, prin conturi din străinătate roadele muncii de politician, Boc şi-a depus şi demisia.Totuşi, ce n-am înţeles e cum poţi să-ţi dai demisia dintr-un post pe care nu l-ai ocupat cu adevărat, niciodată.El a fost,este şi va rămîne robotzelul virusat de Trojan Băsescu, atît şi nimic mai mult.Cred că a aflat şi el de această demisie cu cîteva minute înainte de anunţul oficial.Poate că nici nu şi-a dat seama pe moment că-şi dă demisia.Obişnuit să memoreze repede mailurile lui Băse, fără să judece, a apărut zîmbitor la TV şi a început să recite ceva ce i-a scris şeful.Cînd a văzut ce feţe fac cei care îl ascultă, a început să tragă şi el cu urechea la ce spune.Aşa a aflat că umilirea lui publică a luat sfîrşit. Lanţurile au căzut cu un zgomot de sute de milioane.
  Ce-i drept, mai era un pic şi se sfîrşea oricum. Bine că nu şi-a dat demisia după expirarea mandatului.
  Nu, nu sînt cîrcotaş.E bine şi acum.
  Dar cum rămîne cu toate legile şi reformele pe care acest guvern şi-a asumat răspunderea? Dacă nu funcţionează? Pe cine mai tragem la răspundere? Vii, furi, tai şi spînzuri, promiţi, îţi asumi răspunderea şi apoi îţi dai demisia.Aşa, simplu.Cu alte cuvinte, intri în restaurant, mănînci 20 de feluri de mîncare, îţi asumi răspunderea că ai să plăteşti, laşi doar desertul nemîncat pe jumătate şi spui că doar ai gustat dar nu-ţi place mîncarea, aşa că nu mai plăteşti.
  Sunt convins că Boc,pardon, Băse nu a cedat la presiunea străzii.A avut şi strada rolul ei de mic şi vioi catalizator, dar departe de a fi factorul determinant.Altele sunt calculele care au rulat în backgroundul acestei mutări.Ca ex-marinar (oare chiar a fost căpitan de navă? pentru că sincer, nu mai cred nimic din ce spune ăsta), bădica Traian a început să caute un loc curat de ancorat şi debarcat fără să fie pentru subminarea ţării judecat.Pentru a evita o prematură intrare la apă (preferă apa-de foc), aruncă peste bord tot ceea ce nu-i mai este de strictă folosinţă, privind îngrozit la rechinii care dau tîrcoale corăbiei prezidenţiale.S-au inversat rolurile: Zeus face jertfe oamenilor!Dar oamenii n-au nevoie de jertfe simbolice.Au nevoie de locuri de muncă, de o administraţie care să funcţioneze în nişte parametri normali.Vrea ca acel  "1 job pentru tine " să nu mai conţină în subtext şi o persoană anume căreia i se adresează anunţul, vrea ca orice gen de anunţuri să fie pe bune.
  Momentan, nu se poate trăi bine. Dar se poate trăi pe bune. Nu există nici un antidot, Antiboc sau Antibăsescu care să ne salveze în mod miraculos. Rolul de salvator al României revine însuşi Măriei-Sale, Poporul. Poporule, am 1 job pentru tine! Pe bune.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!