Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

vineri, 12 octombrie 2012

Cea mai mare parcare din lume: orașul Iași

   Într-o dimineață oarecare din săptămîna ce se încheie azi, Iașul a devenit parcare. De nevoie.Mașinile pur și simplu au rămas blocate în trafic - cele care se aflau în trafic- sau pe trotuare - cele care se aflau pe trotuare. Pentru cei care nu cunosc, la Iași se circulă mult și pe trotuar.Celebrele abțibilduri în mărime naturală cu babe, gospodine, sau familii cu sacoșe în mîini de pe capotele mașinilor cu număr de Iași, nu sunt reclame la BILLA sau Kaufland, ci trecători venind de la cumpărături. Nu vă îngrijorați, se duc la spălat. Sau se duc acasă, cei care mai pot. După inaugurarea parcării Iași, au apărut și nemulțumiții: cei cu mașinile aflate în parcări cu plată. Pentru ca prețul staționării să nu depășească prețul mașinii, acestea vor trebui dezmembrate și scoase din Iași bucată cu bucată. La auzul acestei vești, Prim Ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a decretat Sfînta Parascheva sărbătoare națională în Republica Moldova, deoarece dezmembrarea mașinilor din Iași va crea suficiente locuri de muncă în rîndurile cetățenilor moldoveni, experți în acest domeniu. Suficient de multe pentru a scoate țara din colaps și a o băga în criză, criza fiind ultimul răcnet (la propriu am putea spune) în materie de orînduire socială în Europa.
  Dar cum a fost posibilă transformarea unui oraș în parcare?
  Se spune că drumul spre iad e pavat cu bune intenții iar drumurile din Iași sunt pavate intenționat de Nichita, primarul Iașului fiind un om foarte credincios. Nu e zi în care să nu se roage la Sfinții Piatră și Pavele. Dar nu pentru un loc în Rai, ci mult mai sus, adicătelea în șefia PSD, unde nu curge lapte și miere ci contravaloarea lor în euro. Iar cum văcuța Palas nu mai dă lapte ca altădată, țăranul Nichita a luat-o pe arătură prin municipiu. Așa arată orașul, un cîmp arat din care vor crește pasarele. Ieșenii sunt sceptici: va avea orașul pasarele sau are primarul păsărele? În fine, peste lucrările astea inteminabile care au paralizat traficul, mai vine și milionul de pelerini la sărbătorile Iașului.Alte străzi închise, încă un tsunami auto pe străzi. Și au mai venit și studenții.
  Dar lovitura de grație i-a fost aplicată traficului ieșean de către agenții de circulație, bineînțeles. Pentru a fluidiza traficul, au aplicat legea. Legea fluidelor.Adică, dacă e frig afară, fluidele îngheață, băi! Și l-au fluidizat de l-au soldificat.
  Nu știm dacă Iașul va ajunge un oraș modern, dar are șanse să ajungă un vedet monden. Ampla operație estetică și de reconstrucție facială i-a adus orașului propunerea de a deveni asistenta tv în emisiunea lui Capatos în locul mult mai puțin tunatei Bianca Drăgușanu. Bucuros, Nichita a plusat, promițîndu-i realizatorului tv că va începe imediat și operația de mărire a celor șapte coline. Un avantaj colateral îl va constitui și faptul că Iașul va deveni astfel și orașul celor șapte Silicon Valley.
Valley-valley-vălelei !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!