Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 4 decembrie 2012

Tupeu de cartier

  Văd prin oraş nişte chiloţi imenşi, întinşi la uscat.Cică bannere electorale.Pe aceste rufe murdare spălate în public de toate partidele, nişte pete de căcat cu feţe de oameni: "Mă numesc Nimeni Nimenescu şi vreau să mă votaţi!". Hai să mori tu!
   Mai tineri, mai bătrîni, oamenii ăştia ne cer să-i ţinem de acum înainte pe banii noştrii ! Cum adică să te votez?! Te-ai săturat de muncă şi ce te-ai gîndit tu, hai să mă întind un pic pe spate, confortabil într-un fotoliu public şi să trăiesc liniştit pe munca proştilor pînă la pensie.Şi aşa se va majora vîrsta de pensionare pînă la 70 de ani, să dea Dumnezeu să ajungă pînă la 80 de ani, pînă la o sută, că eu pot să stau degeaba foooarte mult timp!
  Că dacă îl aleg pe el o să facă şi o să dreagă.Şi dacă n-o să facă? Ce? Răspunde el cumva? Penal ar trebui să răspundă, pentru fals în declaraţii publice, uz de fals şi înşelăciune. Să înfunde puşcăria şi să dea înapoi toţi banii publici încasaţi pînă la prima evaluare post-electorală. Că eu dacă promit unui client marea cu sarea şi-i dau doar praf în ochi, plătesc. Handicapaţii ăştia de ce nu plătesc? Tupeu de borfaş.
  Cînd eram copil, în Iaşi, de fapt în toate oraşele, existau nişte găşti de cartier cu cîte un lider cunoscut în tot oraşul. Se ştia: nu agăţaţi gacici în cartierul X că acolo e gaşca lui Xescu. Un fel de colegii electorale cu candidaţii respectivi. Fraţilor, dar şefii ăia de găşti trebuiau să presteze pentru a-şi păstra poziţia. Cei din gaşcă erau apăraţi, răzbunaţi sau ajutaţi cu promptitudine, cînd era cazul.
   La muncă, cerşetori de voturi, borfaşi de cartier, nu la întins mîna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!