Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

duminică, 28 aprilie 2013

De Florii, pistilul meu

     În primul rînd, la mulți ani tuturor românilor, sărbătoarea de Florii fiind a doua mare sărbătoare a românilor, după Revelion. Aceasta din două motive:
  1. Pentru că, de la munte pîn-la mare, țara noastră-i ca o floare! Floarea a fost de vînzare. PDL-ul ne-a umflat buza și ne-a lăsat doar frunza. Frunza d-nei Udrea. Adică ne-au lăsat în curu gol, ca pe Adam și Eva, doar cu o frunză cu care să ne acoperim rușinea. Rușinea de a fi așa de proști încît să ne lăsăm jefuiți fără să crîcnim. Așa că redenumim sărbătoarea, măi copii.Îi zicem sărbătoarea de Frunzii;
  2. Pentru că sîntem copii din flori. Părinții noștri, Decebal și Traian nu erau căsătoriți legal cînd ne-au conceput pe noi, poporul român. La scara istoriei, a fost o aventură de-o noapte, tata era în armată, dorul de casă, mă rog cum se întîmplă lucrurile astea. Astăzi, ar fi de neconceput. Poporul român, cum e în prezent.

          La mulți ani și multă clorofilă-n instalație tuturor celor care se vor îmbăta astăzi cu ocazia zilei onomastice sau pur și simplu.Iar mâine dimineață vor bea și apa de la flori, de unde și denumirea sărbătorii, Florii.
   Am aflat de sărbătoarea asta tîrziu tare, pe la 27 de ani.Poate mai auzisem ceva pînă atunci, dar cum calendarul nostru ortodox parcă e o reclamă la Crucea Roșie de cîte sărbători are pă-n el, cine s-o mai rețină și p-asta? Hai să mai dau un pic vina și pe comunism, pe atunci era interzis să apară în presă chestii religioase.
  Totuși, mișcarea de dizidență din România, celebrii oponenți ai lui nea Nicu,dacă voiau să facă ceva în privința asta, puteau. Puteau alina poporul cu televizorul, de Florii stingîndu-i dorul. Dar mai bine fără rime. Astfel, profitînd de faptul că Floriile pică întotdeauna duminica iar programul tv era mai lung de 2 ore, puteau trimite mesaje cifrate către telespectatori. Pe atunci tot ce apărea la tv sau în presă avea sau era interpretat ca un mesaj codificat, împotriva sistemului.Tot ce îți spunea vecinul era cu subînțeles, în tren, în autobuz, pînă și tăcerile erau cu subînțeles.Mesajele anticeaușiste erau practic peste tot, în aer, în apă, în bere, în mititei, în muștar,mai puțin în Harghita, Covasna și în ținutul secuiesc.Acolo nu existau proteste, nu voia nimeni autonomie. Erau mulțumiți bosgorii. Poate ar trebui să le aducem aminte cum îi satisfăcea Ceaușescu de nu crîcnea unu.
   Revenind la florile noastre, dizidența prin mesaje subliminale putea fi efectuată în duminica de Florii decorînd studioul televiziunii cu flori, difuzînd o ediție specială a emisiunii ”Floarea din Grădină” prezentată de cine altcineva decît Florian Pittiș cu participarea artistelor Floarea Calotă, Florica Bradu, Rodica Bujor, Margareta Clipa și Gabi Luncă.Ok, Gabi nu e nume de floare, dar cîte flori sunt într-o luncă!...Cam cîți bețivi într-o speluncă. Valea-i vale, lunca-i luncă, ce-a fost verde s-a uscat. Nu vreți să știți ce a fost verde ! Mai ales într-o speluncă.
  Perla programului Album Duminical de Florii ar fi fost obligatoriu filmul artistic ”Trandafirul Galben”! Cu Florin Piersic și Margareta Barbu. Bonus, pe tot parcursul filmului mai apar și vreo 2 tone jumate de floarea-soarelui necesare la dublele close-up ale lui Mărgelatu. In your face, Dicty! (dicty= cocalarismul cuvîntului ”dictator”)
  Apropo de Marga Barbu, la mulți ani și cumnatei mele, Marga, tot o vedetă a ecranului. Mai ales cînd șterge de praf  ecranul televizorului. Hai, că am glumit, să nu citești postarea asta decît după ce dai de băut! Uite, îți aduc și azi tradiționalul cadou de Florii: floricele de porumb.
  Dar să nu uităm să oferim cîte un buchet de flori, plante, buruiene, ce găsim și persoanelor publice din țara noastră, așa cum credem noi că li s-ar potrivi.
  - Crin Antonescu : o floare, un crin, să-ți fie somnul mai lin!;
  - Victor Viorel Ponta : Viorică-viorea, ia mai dute-n...Catania ! Să mai faci acolo un master, nu p-acilea un disaster!;
  - Traian Băsescu : De-o glumiță, așa, de-o fiță, ca să-și amintească de șuviță, un boBoc de floare dintr-un păr mai mare și-un buchețel de nu-mă-uita din partea lui Nuți Udrea;
-  Adrian Năstase : cică ar fi fost mort după floarea de Colt!
 - Asistentelor TV:Fată! Ca să ai succes mai ghinii, folosește cu cap curu găinii!
 - Miron Cozma: fraților mei ocnași-pardon-mineriași, pentru ăștia telectuali, pentru ăștia studențași, un buchet de toporași!
  - Mugur Isărescu :Pentru cine pune botul, gura-leului e totul;
 -Andreea Esca: nu mă lua acum cu flori, mie bagă-mi un buchet, inodor, de verzișori!;
 - Laba Land (zisă Lala Band) : dezamagire mare, sărbătoarea se numește ”de Florii”, nu ”deflorare”.
 - Oana Roman: nimic nu-i mai romantic , mai galant/ Decît un trandafir în glastră/ La restaurant.
 - Soția și amanta lui Cabral : laleaua neagră de 50 cm.
 - Oana Zăvoranu: Are mama o fetiță frumușică ioc! Are flori și coronițe cam din loc în loc. Pe locuri de veci, în cimitirul ei privat.
 - Cristi Minculescu : Și voi nu mai sunteți ( împreuna, din fericire).Și noi ne amintim. Și încă vă primim cu flori de Iris!
   Și cu sau fără voia dvs, ultimul pe listă:
- Ion Iliescu : pentru că le-ai mulțumit, tu, eroul fără vină, s-arunce minerii și-n tine,doar cu flori de mină!;
           

2 comentarii :

  1. Foarte misto! Felicitari!
    ca pe vremuri. Si aici intra baiatul ala mai din Vest care se urca in copacul inflorit si taman de florii dadea in el... Ce dadea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai stiu ce dadea, insa cu ocazia sarbatorii de Florii, au iesit la suprafata niste statistici vizavi de numele care se trag din flori.Cica exista niste fete care se numesc Micsunica!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!