Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

sâmbătă, 25 mai 2013

Cum ne-a dat Băsescu UE

VIZIONARUL NICOLAE GRIGORESCU : POLITICIENI PE AUTOSTRADĂ
"Rata de absorbtie a fondurilor de coeziune de catre Romania era la 17 mai de 14,37%, adica 2,761 miliarde de euro, raportat la cheltuielile rambursate de Comisia Europeana. Romania are la dispozitie in perioada 2007-2013 suma de 19,5 miliarde de euro la capitolul fonduri de coeziune."
sursa: http://www.mondonews.ro/ponta-presedintele-ce-propune-sa-ne-acorde-inca-un-an-pentru-absorbtia-fondurilor-ue/

    Asta ce vrea să zică. Zice că, înainte de a ne scoate în lume și de a ne prezenta ca făcînd parte din familie, rușinată, Uniunea Europeană ne-a dat niște bani să ne aranjăm un pic, pentru a nu speria lumea. Cum s-ar zice să nu mai bem loțiunea după ras ci s-o dăm pe față duminica, după bărbierit, cînd ne pregătim la crîșmă să mergem la biserică.
  În 2007, în plină căpităneală băsesciană, România intră în Uniunea Europeană ca Titanicul în aisberg. Deznodămîntul este însă rescris, istoria este răzbunată: cel ce are de suferit este aisbergul, fiind spart în miliarde de cuburi de gheață pentru uischiul prezidențial. Miliarde de euro. 20 de miliarde.
  UE ne-a dat 19,5 miliarde de euro pentru autostrăzi și mediu. În fine, 20 de miliarde de euro ar fi trebuit să intre în venele economiei românești în perioada 2007-2013. Și noi ce facem? Cheltuim 2, 76 miliarde, vedem că nu se prea poate fura din ei, declarăm criză și căutăm alți bani, din care să se poată fura în mod cinstit, nu ca din pensia babei Europa! Hoașca vrea autostrăzi să se dea cu scaunul cu rotile, vrea condiții de mediu, auzi, totul îi pute p-aici, dragă! De autostrăzi ne arde nouă!? Noi avem fete de măritat, de trimis la Bruxelles, avem Vuitoane de cumpărat de Constantin și Elena, dar mai ales de Elena, avem borduri de scos și de pus, de pus și de scos și iar de pus pînă se înalță vila de la Marsilia cît Videanu cu ochii, avem de bercenit calea ferată la o partidă de sex în Grup Feroviar Român, avem de încasat șpăgi ieftine ca blaga, în fine, avem de tăiat salarii și pensii pînă face țara ”boc!”.
  Așa că, la doi ani de la aderare, cu buzunarele pline de bani gratis, ne trezim într-o dimineață, în casa asta nouă, europeană, cu multe camere, cu mulți frați, și în timp ce așteptam să iasă Bulgaria din budă ca să intrăm noi, ne vine o idee:

"La data de 24 martie 2009Guvernul României a semnat un acord de împrumut cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Comisia Europeană (CE), Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 19,95 miliarde de Euro"
sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Emprumutul_Rom%C3%A2niei_de_la_FMI

   Așa da. Astea da fonduri. Fonduri de absorție maximă, chiar dacă, pe undeva, ne stau în gît. Fonduri de muieziune. Toată lumea e muilțumită: FMI că a subjugat încă o țară bananieră, goriloii noștri că și-au păstrat supremația în junglă, pardon, în Carpathian Garden, iar maimuțele cu Capatosu gol, hipnotizate de TV, că primesc din cînd în cînd cîte o bănănuță, cîte o Măruță...
  Ai douăj de miliarde moca în buzunar și tu le lași acolo pînă va trebui să le dai înapoi, dar te împrumuți fix cu alte douăj de miliarde cu dobândă! Dragi tovarăși, nu zic, fondurile de coeziune au treaba lor, banii de la FMI pe de altă parte, altă justificare. Dar.
 Nu sunt mare economist, nici mic, nimic de genul ăsta. Dar îmi dau seama că 20 de miliarde de euro e o sumă foarte importantă pentru grădina noastră bananieră. Dacă am împrumutat 20 mld pentru a ține vaporul pe linia de plutire, dacă 4 mld sunt suficienți pentru a asigura rezerva națională de valută, dacă Europa a estimat tot un necesar de vreo 20 mld ca să ne renovăm și să ne inaugurăm europeni, înseamnă că suma asta face o diferență majoră p-acilea, pîn carpato-danubiano ponticu nostru.
 Și atunci, mă gîndesc eu așa, cu o logică de blogger cu 2 cititori, 6 neuroni cu totul -cînd ne adunăm în jurul unui cîine-, dacă făceau naibii investițiile alea cu bani europeni, nu contează dacă bune sau proaste, băi, să fie cele mai proaste investiții din lume, să fi făcut autostradă Caracal-Flămînzi și iluminat public în Deltă, termopane pe platoul Bucegi și metrou în Insula Mare a Brăilei, tot ar fi însemnat ceva să intre în țara asta 20 miliarde de euro!!! S-ar fi regăsit pe undeva, s-ar fi simțit ceva în urina băută de spiralații lui Bivolaru! Oare ar mai fi fost nevoie de atîția bani împrumut de la FMI? Ar mai fi fost nevoie de vreun împrumut? Nu știu. Nu văd logica. Dar ea există, totuși, numai că e un fel aparte de logică, românească.
   Logica românească dictează ca în loc să faci autostrăzi, să cureți mediul, să faci investiții, să faci datorii! Dar nu în numele tău propriu, aici e logica, căci Rambursarea la FMI nu e a lui Băsescu, nici a lui Boc, nici a lui Videanu-Blaga-Berceanu, nici a lui Udrea-Anastase ci a noastră și a urmașilor urmașilor noștri pînă în veacul cel de pe urmă! Logica noastră e să ne furăm, să ne tragem țepe, să fim jmecheri, să fim ”dăștepți”. Să muncești, să respecți, să înțelegi că binele unuia e binele tuturor, e ilogc.

Asta ce mai vrea să zică. Asta vrea să zică ”o națiune fără coieziune”. Bravos națiune!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!