Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

joi, 23 ianuarie 2014

Culmea cinismului: Taxa pe Viață Adăugată

  Guvernul Ponta va introduce un nou TVA: Taxa pe Viață Adăugată.
Inspirați de tragedia aviatică despre care știm cu toții, membrele guvernării actuale, au rămas pur și simplu paralizate la vederea încasărilor pe care le aduce o așa mană - sau manșă- cerească.
   Audiențele din mass-media sunt colosale! Spațiul pentru publicitate la TV nu se mai calculează la minut, ci la nanosecundă! Reclama tipărită în ziare nu mai e taxată la cm pătrat ci la nanopixel!!!
   Vînzările de lumînări, de icoane, de steaguri tricolore, de lacrimi înghețate, s-au înălțat pînă la stele, ba chiar au ajuns atît de sus încît au periclitat pentru a doua oară zborul lui Adi Iovan și al pasagerei sale, Aurelia, spre Porțile Sfîntului Petru.
  Atît de mult prost-gust, atît de multă publicitate, atît de mult profit însîngerat, atît de mult căcat înghețat pe aripile a doi îngeri!
  Popii ăștia burtoși vor trebui să învețe să cetească la căpătîiul muribunzilor, nu de mîntuire, ci de degivrare. Degivrarea e o manevră prin care piloții aduc avionul într-o zonă mai caldă, mai joasă, pentru a scăpa de surplusul de gheață care a  împovărat aparatul la altitudini suficient de mari. 
   Morții noștri se ridică greu la Ceruri. Îi trag în jos zilele ce le mai aveau de trăit și aripile înghețate. O crustă extrem de dură de gheață formată din nepăsare, răutate, incompetență și lăcomie românească, ne obligă morții să zboare întîi în Infern, ca manevră disperată de degivrare, înainte de a ajunge în Rai.
  Dacă te-ai născut în România și ești un om obișnuit, doar moartea îți poate oferi o viață normală, egală cu a neamțului, a norvegianului,a francezului, ba chiar și cu a englezului mort de beat, dar dornic de muncă.
   Presupunînd însă că ai ghinionul să scapi cu viață din vreun accident teribil (de avion, de mașină, avort nereușit etc), pe la noi, se cheamă că beneficiezi de Viață Adăugată. Dacă n-ai murit conform graficului guvernamental, conform planificării FMI, a Guvernului sau a masonului Isărescu, se impune să contribui și tu cu ceva la acest produs de lux,la  acest viciu am putea spune, numit Viața Adăugată. Supraviețuim și plătim, plătim și supraviețuim. Tot așteptăm să ne găsească vreun salvator. N-am înțeles nimic în 24 de ani de Viață Adăugată !Nu vine nimeni să ne salveze, doar să ne taxeze.
    Și, ca în coșmarul căutărilor eșuate din Apuseni, în loc să ne regăsim ca popor, ne îndepărtăm tot mai mult de noi înșine și ne e tot mai dor să ne întoarcem. Ne-am rătăcit.
  Unde naiba ne-am prăbușit în 1989?!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!