Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

joi, 13 noiembrie 2014

Cu toții vrem o schimbare

   ”Așa nu se mai poate, trebuie o schimbare!”, cam asta auzi cît e ziua de lungă de la aceeași bețivani, la aceeași masă, aceeași terasă. Asta auzi de la personalul din spitale care nu te bagă în seamă dacă nu le dai șpagă. Și tot cam așa ceva îți vor spune cei care te înșeală la cîntar în piață. O schimbare radicală vor și profesorii balcanici care cer părinților ”cadouri care să-i reprezinte”. La o schimbare din rărunchi nădăjduiesc și șpăgarii consacrați, cum ar fi polițiștii, procurorii, judecătorii, Garda Financiară, Garda de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară, consilierii județeni, primarii, prefecții, cei de la Finanțe, Direcția de asistență comunitară, Direcția Agricolă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru siguranța alimentelor, Inspectoratul de stat în construcții, vameșii și tot restul Direcțiilor, Autorităților și cum naiba s-or mai numi găștile astea plătite din banii publici ca să nu facă nimic altceva decît să ia șpagă pentru a pune o ștampilă. Și ”afaceriștii de succes”, cei îmbogățiți din evaziune fiscală și afaceri cu statul, vor o schimbare, dacă îi asculți ce greu o duc, îți vine să strîngi ajutoare ca pentru sinistrați, săracii putrezi de bogați! Toți cei care trec cu lașitate sau cu nepăsare pe lîngă un copil agresat pe stradă sau pe lîngă un concetățean care suferă un infarct în spațiul public, vor o schimbare.
   Da, stimați alegători, schimbarea e dezideratul suprem atît al celui care a scuipat,scuipă și va scuipa pe stradă, cît și al regelui asfaltului care ar fi trebuit să repare acea stradă, al consumatorului de programe tv pentru tîmpit telspectatorul, cît și al realizatorilor acestor programe, al ultimului vagabond abandonat la naștere în tomberon din cauza sărăciei, cît și al primului ministru pus și susținut în funcție de autorii acestei sărăcii. Pînă și președintele, atunci cînd candidează pentru al doilea mandat, culmea, dorește să se schimbe ceva, prin punctele esențiale!
   Cu toții vrem o schimbare! Votăm de 25 de ani cu aceeași oameni (alternanța e doar o iluzie, clasa politică e aceeași), facem în fiecare zi aceleași lucruri, în aceeași ordine, dar vrem ca rezultatul să fie diferit.
  Ia spuneți, voi cei care nu veți merge la vot, cei care vă veți vedea liniștiți de grătarele voastre, de bericile și burdihanele voastre, cei cărora vă este greu să vă dați jos din pat duminica, voi, cei ocupați ”cu lucruri mai serioase, mai importante”, voi, cei ”scîrbiți de politică”, voi, cei ”deștepți, dar puțini” care îi lăsați pe cei ”proști dar mulți” să decidă viitorul copiilor voștri, nu cumva vreți și voi o schimbare?!

   Este o vorbă: un bărbat nu poate cuceri toate femeile din lume, dar are datoria să încerce.
Desigur, un președinte, oricît de grozav ar fi el, e un singur om, iar de unul singur, nu poți schimba mentalitatea a douăzeci și ceva de milioane de oameni. Dar merită încercat. La urma urmei, trebuie început de undeva.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!