Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 28 octombrie 2015

Terasa cu toate amintirile ocupate

În fiecare seară, locul acesta spune povești. Dacă nu le simți, înseamnă că ai o problemă cu auzul: sufletul tău e surd. 

      Tot din Grecia e poza.
  Mergînd noi trei aiurea, în plimbare, pe conturul insulei Thasos, am intrat într-un orășel-fantomă, care nu figura pe hartă. Era seară, ne grăbeam să ajungem în capitala insulei, Limenas. Dar am văzut faleza, cîteva case interesante, așa că ne-am oprit să fotografiem cîteva fantome. Fiind în Grecia, ne-a ajutat Zeița Fotografiei -nu știu numele ei original, Photogenia, poate...- să le găsim.
  Le-am găsit la o terasă, în inima orașului, aproape de mare. Cîrciumăreasă era însăși Luna, o lună plină, grasă, unsuroasă, care ștergea încontinuu tejgheaua cu razele ei. Scaunele erau toate ocupate de amintiri care beau ca să-i uite pe oamenii care au băut ca să le uite pe ele. Dacă încerci să-ți faci rezervare, din timp, de exemplu, pentru sîmbătă seara, e imposibil. La această terasă, amintirile sunt rezervate pe o perioadă nedeterminată. Există totuși, o mică șansă, dar rar de tot. Din cînd în cînd, bodyguardul terasei, Uitarea, eliberează cîte un scaun. Era și muzică,  aveau o formație live, după cum vedeți în imaginea alăturată: Vița de Vie.

Faleza fără nume
,

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu