Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

luni, 2 noiembrie 2015

Jmecheria ucide!

    Cîte nereguli mai are țara asta de îndreptat? Cîte lucruri de bază, de bun-simț, mai sunt de pus la punct?Întreb, ca să pot face un calcul estimativ, să văd cam cîți oameni vor mai trebui să moară, pînă cînd vom trăi într-o societate, cît de cît normală.

   Pînă vineri, corupția, șpaga, jmecherismul, manelismul, împărțirea societății în ”băieți deștepți care face ce vrea” și ”fraierii care înghit orice”, deranja. Era un motiv de revoltă, uneori. Subiect de făcut mișto în presa pamfletară. Era ceva cu care ne-am obișnuit să trăim. Mai bine spus, ne-am resemnat să trăim.
  De vineri, însă, ceva s-a schimbat. Jmecheria, disprețul față de oameni, a ucis din nou, dar nu știu din ce motiv, de data asta, ne-am trezit un pic. Nici o grijă, vom adormi la loc și o vom lua de la capăt. Dar acum, cît suntem treji, trebuie spus tot ceea ce avem de spus.
De fapt, jmecheria, corupția, șpaga, au mai ucis și pînă vinerea trecută. Și vor mai ucide. E prea tîrziu să ne mai schimbăm.
Cum ucide jmecheria? Iată cîteva exemple:

 Niște jmecheri care cunosc niște jmecheri mai mari, pun gheara pe o incintă în centrul Bucureștiului. Fac un club, cu investiții minime. Profitul e cel care contează. Doar profitul. Nu iau nici un fel de avize, nu respectă nici un fel de reguli. Nici nu le cere nimeni așa ceva! Tot ce vor cei care au atribuții în aplicarea și supravegherea respectării legii, e șpaga. Jmecherii dau șpaga. Chiar dacă ar fi obținut toate avizele și paravizele și mama și tata avizelor PSI, sanitare, și naiba să le mai ia de 500 de avize, cîte or fi, șpaga tot trebuia dată. Așa că, în țara asta ai de ales: ori îți plătești taxele și avizele plus șpaga, ori dai doar șpaga unde trebuie și nu mai observă nimeni că n-ai plătit chestiile legale. Ce alegi?! Așa se fac lucrurile. E împămîntenit. E stabilit.
Și așa mor cîteva zeci de copii.
Ce va urma?Un proces care se va întinde pe sute de ani, pînă cînd opinia publică va fi acaparată de o altă tragedie și va uita. Jmecherii vor da șpagă la un judecător, care o va lua. Știți de ce o va lua? Pt că la noi AȘA SE FAC LUCRURILE. E ÎMPĂMÎNTENIT. E STABILIT. PT CĂ NU E FRAIER, E BĂIAT DEȘTEPT. Ba chiar o și albește un pic, o motivează moral: ”Ce pizda mă-sii, dacă n-o iau eu, o ia altul. Și cine știe ce mai face cu ea...o bea, o dă pe curve...eu iau șpaga nu pentru mine, pentru copii mei, să aibă și ei, un viitor, în țara asta coruptă, de căcat!”

  Niște jmecheri care nici nu știu carte dau șpagă și iau permisul de conducere. Pentru că au bani, își cumpără mașini puternice. Pentru că n-au creier, accelerează la maxim. Și așa mai mor cîțiva oameni nevinovați.

  Pt că a văzut zi de zi la TV că interlopii fac legea prin forță, crimă, pentru că a văzut că aceiași interlopi sunt apreciați de ”vedete”, că fac nunți, botezuri, cu politicieni de top, că prin crimă, infracționalitate, se fac cei mai mulți bani, că trebuie să te impui ca să nu fi fraier, un băiat de 18 ani înjunghie mortal un alt băiat, de 16 ani, ziua în amiaza mare. Încătușat, înainte de a intra în pușcărie pentru 20 de ani, spune: ”Nu-mi pasă, a mai murit un fraier”.

 Guvernul taie salarii, lasă oamenii fără locuri de muncă. Oamenii pleacă în străinătate, să-și găsească de lucru. Aceiași politicieni rîd de ei, spunînd că soțiile lor devin curve, iar copii-golani. Nu toți copii celor care muncesc în străinătate ajung, însă, golani. Unii se sinucid de dorul părinților.

Și exemplele vor continua. Succes la vînătoarea de vinovați ! Că atît știm. Să găsim pe alții vinovați. Sau numai pe unii.

  Vă era frică de război? De Putin, de disputa cu scutul antirachetă? De teroriști?
Noi nu primim refugiați, la noi n-au cum să ajungă teroriștii. Nici n-are rost: Lasă, ISIS, lasă, Putin, nu vă pierdeți timpul cu România. Facem și singuri o treabă excelentă.Suntem pe drumul cel bun: pe ultimul drum.

 
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!