Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 1 decembrie 2015

Îți vine să crezi că are 97 de ani? Secretul ei.

  Frumoasă țară avem!
Să-i urăm ”La mulți ani!” și să recunoaștem că nu-și arată deloc vîrsta. La cei 97 de ani ai săi, arată cu cel puțin 50-60 de ani mai tînără. Crapă Europa de invidie!
  Secretul ei? două regimuri: unul comunist, altul consumeristo-capitalist,  o replică la regimul Dukan, adică regimul Brucan.
  Datorită acestor două regimuri ținute cu strictețe, timpul a trecut peste ea, fără să lase aproape nici o urmă de dezvoltare, pardon de îmbătrînire. Și totul perfect natural, cu excepția a cîtorva intervenții chirurgicale, de corectare a teritoriului, dar nu în sensul măririi, așa cum au procedat țările din Lumea Bună, ci de micșorare, precum Simona Halep, cea mai importantă operație fiind extirparea Basarabiei. C-așa-i în tenis.
  A urmat o pubertate comunistă care a cam chinuit-o cu o erupție de coșuri industriale, șantiere, blocuri. Ba chiar a suferit și cîteva operații necesare vîrstei (cum ar fi la oameni cea de apendicită sau de amigdale), care i-au lăsat cicatrici, dintre care cele mai vizibile sunt Transfăgărășanul și Transalpina. Dar toate astea au trecut cu vîrsta. Au trecut în conturile și în buzunarele unor demagogi, vreau să zic dermatologi, care,timp de 25 de ani i-au tot curățat tenul, pînă cînd s-au trezit și ei curățați de o anumită doamnă. Stimată DNA, săru*mîna.
  Iat-o așadar, pe Românica noastră, astăzi,de ziua ei, acoperindu-și goliciunea, profilul cum s-ar spune, doar cu un tricolor transparent, că așa e în facebook. Vorba Voltajului, ca la 20 de ani: fără școli, fără spitale, fără infrastructură și fără bani. Jefuită de golani. Cu chipul neted, deloc brăzdat de autostrăzi. Epilată de păduri cu ceara mamii lor de austrieci și de maghiari. Tenul perfect curat, fără coșurile fabricilor de altădată, fără șantiere, fără exploatări miniere, nimic. Doar agricultura i-a mai crescut un pic, se observă niște spice blonde de grîu. Sau or fi tot extensii de import?
   Frumoasă țară avem! Să-i facem o urare parafrazînd un mare Mircea, zis și Vintilă:

Dragă România, îți spun printre șoapte,
Un sincer ”la mulți ani”, c-ai împlinit 97!
Dar, mai ales, vreau să-ți dau de știre
Că tot ce-aveai mai bun, e doar o amintire...

Niște corupți analfabeți, dar și cu facultate
Ți-au lăsat doar blugii ăștia tăiați și rupți la spate
Și poate, doar ne pare nouă,
Dar, parcă ești mai blondă și mai tristă... 
Decît erai-nainte
De-acel decembrie 89...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!