Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

vineri, 18 decembrie 2015

Star Wars fericit!

   În România, e, din nou, mare sărbătoare de import: azi e S.F. zi de Star Wars. Unde mai pui că-i și vineri.

  Pe tot cuprinsul patriei, azi, 18 decembrie 2015, are loc premiera celui de-al 7-lea film al seriei, intitulat ”The Force Awakens”, în traducere liberă, ”Trezirea cu forța„.
  De parcă n-am face asta în fiecare zi. Ca să mergem la serviciu, la școală etc. Din rebelii de acum 26 de ani, am ajuns re-beliții de azi. Ne-au furat toți Vînătorii de șpagompense și ne-au vîndut, ca-n film, tuturor imperiilor galactice și intergalactice. Pe de Jabba.
  Tot ca în film, în universul nostru românesc, există și forțe ostile acestei premiere. Într-o galaxie foarte, foarte, îndepărtată, acest film a fost strict interzis. Da, ați ghicit, în județul Vaslui. Nu pentru c-ar avea ei ceva cu franciza Star Wars, nu. Îi deranjează, însă, titlul acestui episod nou, în județul Vaslui fiind strict interzisă trezirea de orice fel, sub orice formă.
Așadar, azi e mare sărbătoare, marcată în calendarul Science Fiction cu laser roșu, iar aseară a fost, așa cum îi șade bine oricărei sărbători, Ajunul de Star Wars. La copii cuminți a venit Moș Obi-Wan. La copii obraznici a venit Moș Vader. Casele s-au umplut de aroma soldățeilor imperiali, tăvăliți prin miere și nucă, proaspăt scoși din cuptor.
  Roboții de bucătărie au fost costumați în C-3PO, iar mașinile de spălat în R2-D2. Acestora din urmă li s-a atașat și un gadget, foarte popular zilele astea, o minicameră video cu proiector, care te înregistrează cînd introduci rufele în mașină și redă această înregistrare -dacă stingi lumina se vede mai bine- ca hologramă 3D, exact ca în film. Foarte distractive, foarte utile. Așa a aflat o doamnă unde i-a dispărut cățelul, după ce soțul ei, a sărbătorit cam mult și ce s-a gîndit el, ca să-l ierte soția, să-i facă o surpriză, să spele rufe. Culmea ironiei e, că, pe cățel îl chema Ruffi. Cînd s-o trezi...forța fie cu el!
  Că tot veni vorba de beutură, frigiderele s-au umplut și ele, de navete spațiale de bere, ”Șoimul Mileniului” sau de vinuri alese, precum ”Forța Ursului”, ”Vaderească Neagră” sau ”Leiască de Cotnari”. Pentru poftă de mîncare superluminică, cel mai bun combustibil e un ciocănel de ”Lacrima lui Obi-Wan”, ”Ochii lui Luke”, sau celebra vodcă ”Snowmobilutza”.
 Deliciul copiilor l-au făcut bomboanele de tip Han Solo tras în ciocolată. Pe scările blocurilor, prin tindele caselor, au răsunat colinde tradiționale de StarWars: ”Trei Jedi se întîlniră”, ”Steaua Morții sus răsare”, ”Deschide ușa, Anakine, că venii și io la tine”.  Flăcăii mai vrednici au pocnit din lasere, iar cei nevrednici i-au pocnit pe ăia vrednici și le-au luat banii. Colindătorii au fost întîmpinați cu colaci împletiți, numiți ”Cozile Leiei” și sare Yodată.
  La stînele unde ciobanii urmăresc filme și seriale pe tabletă, există obiceiul ca, în seara Ajunului de Star Wars, să-și vopsească bîtele în albastru, simbolizînd forța binelui. A doua zi, dimineața, și le revopsesc în roșu, simbolizînd forța răului, adică a mahmurelii. Totuși, sărbătoarea de anul acesta e un pic cam tristă, negri de supărare-s ciobenii, că nu au voie cu mai mult de trei chewbacca la stînă, să le păzească clonele.
  La fete e alt obicei: cum, zilele astea, prin gospodării, se asomează porcul,se taie o copită de la un picior din față al porcului (porcul trebuie botezat în prealabil Luc, sau Scaivalcher, ori simplu, Jedică) și se pune sub pernă. Copita de porc tăiată simbolizează mîna lui Luke Skywalker, retezată de Darth Vader înainte de a-i spune că e, literalmente, motherf...,adică taică-su. Se zice că astfel, în noaptea de Star Wars, Forța va arăta fetelor nemăritate, chipul ursitului. Acestea, avînd gura mare, se vor lăuda, iar ursiții vor ști astfel de cine să se ferească și în anul care vine, evitînd nenorocirea căsătoriei, adică a conviețuirii cu forța.
  Așa-i Star Warsu pe la noi, românii, un popor SF, cu o țară SF, cu un președinte viu ca un robot, un fost prim ministru acuzat de clonat, și un imn demn de saga lui Gică Lucas: ”Awakening, române!”.
  Nu-mi mai rămîne decît să-mi plec laseru în fața domniilor voastre și să vă urez un cald și sincer
 ”Io nu-s tatc-tu, uăi!”.
  Aveți grijă cum petreceți, nu consumați în Forță, ca să nu vă strîngă casca a doua zi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!