Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 8 iunie 2016

La ce oră începe mandatul lui Firea?

   Sunt fascinat de Gabriela V.Firea. Îmi aduce aminte de profesoara mea de informare politică, din liceu. Și de doamna profesoară mi-a plăcut.Era și dînsa drăguță, așa, ca d-na Firea. Sunt convins că dacă-ți lipeai urechea de capul ei, auzeai marea. Iar dacă te uitai în ochii ei, vedeai fundul mării, atît erau de limpezi și de goi. Doar un android putea preda informare politică. Ca să nu mănînci sticla de la geam, ca să nu violezi stîlpi de înaltă tensiune, sau ca să nu faci ca o turmă de elefanți turbați, după lecturarea unui Congres, trebuia să fii ne-om, așa, ca ex-profesoara mea, sau ca d-na primar. Cum să spun, să fii absolut gol pe dinăuntru, prostia și aberația ideologică să nu se împiedice de absolut nici un gînd, de nici o emoție, de nimic viu.
Ființele de tipul ăsta au fascinanta capacitatea de a vorbi fără a spune nimic. De a debita tîmpenii cu toată convingerea. Nu se bucură, nu se enervează. Sunt ca niște holograme 3D care redau o înregistrare. Eram convins, pe atunci, că dacă n-ar fi existat comunismul, n-ar fi existat nici genul ăsta de oameni. Oameni care se ocupă cu nimic. Vorbesc nimic, scriu nimic, transmit nimic, se pricep la nimic. Și chiar așa sunt ei, nu e doar o fațadă. Sunt ca niște viruși în stare latentă. Abia așteaptă tipul potrivit de orînduire socială ca să devină liderii acesteia. Comunism, fascism, orice gen de dictatură, orice gen de societate bazată pe minciună, pe exploatarea fără milă a maselor, o lume a formelor fără fond. Fără cultură, fără educație, fără umanitate. Și capitalismul feroce e o formă de dictatură. Dictatura banilor. A corupției. Într-o societate cît de cît civilizată, Gabriela Firea era ajutor de manechin de plastic, într-o vitrină, la Bacău. Altă performanță n-o văd realizînd. N-o văd în stare nici să bea un pahar cu apă, singură, de capul ei. De altceva nici nu mai zic. Ba zic.
 Nu știu dacă păpușile astea fac sex. Probabil că da, din moment ce au copii. Vă dați seama ce nasol sau cel puțin ciudat se simte partenerul lor, cînd aude: ”În mai puțin de 2 minute, actul nostru mutual consimțit de acord, se va finaliza. Rezultatele sexului nostru sunt niște poluții moderne, la nivel european. Poluții pe care le putem pune în practică, dacă lucrăm împreună! Desigur, mai sunt multe de schimbat, de îmbunătățit: infrastructura patului e veche. Cearceafurile trebuie schimbate. N-ar trebui să mai porți șosete în aceste momente. Dar acum, la final, vreau să vă mulțumesc domnule soț, că m-ați ales și promit că n-am să vă dezamăgesc. Nu lăsați campaniile negative să ne despartă în tabere.Trebuie să fim împreună de aceeași parte a patului, de aceeași parte a mandatului. Pentru București, pentru Voluntari! Apropo, constat că ai terminat, mai sunt voluntari?”
Țineți aproape!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu