Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

luni, 12 decembrie 2016

Cazul prof.dr.Gheorghe Burnei

 Uită-te în ochii copilului tău. Privește-l cînd doarme. Ascultă-l cum rîde. Cum plînge. Cum stîlcește cuvintele. Ia-l în brațe cînd ridică mînuțele, într-un gest în care îți cere asta. Adu-ți aminte ce ai simțit cînd s-a născut. Cînd l-ai luat prima dată în brațe.
 Și acum imaginează-ți...nu, stai, nu pleca, hai să discutăm, de ce nu? Să vorbim despre lucruri reale, despre lucruri cu adevărat importante, nu despre principii abstracte. Hai, încearcă doar să-ți imaginezi, oricum n-ai să reușești, dar măcar pentru a avea o idee cît de cît: într-o zi, o maladie letală amenință viața copilului tău. Știu, nimeni nu vrea să se gîndească la asta, dar trebuie. Dacă te-ai implicat în discuția despre arestarea reputatului ortoped Gheorghe Burnei, te rog privește lucrurile și din punctul de vedere al miilor de părinți ai căror copii au fost salvați de acest om.
  E călduț în casa ta. E bine. Burtica-i plină. Te uiți puțin pe facebook înainte de a trage un somnic, doar e zi liberă, e uichend! Ce fain! Mai tragi 2-3 comentarii, și te duci la somn. Dormi liniștit, de ce nu? Ești sănătos, copilul e sănătos, soția. deasemenea, mari probleme nu-s. Unul dintre comentarii a fost despre un doctor, nu mai reții cum îl cheamă, un arogant de ăla, cu bani muuulți, care cere șpagă, habar-n-are medicină, normal că e acuzat și de malpraxis. Îi știi tu pe ăștia. Așa le trebuie!
  Amintește-ți cum te-ai speriat cînd a făcut copilul tău o febră ceva mai mare. Ce ai fi fost dispus să faci ca să-i scadă? Ai fi plătit un doctor care să-l facă bine? Te-ai fi gîndit că e ilegal? Nu, nu te-ai fi dus la alt doctor, în miez de noapte, ăla ar fi fost singurul doctor disponibil, de gardă. Aia ar fi fost singura șansă a copillui tău. Spune, ai fi stat pe gînduri?
  Dar dacă ar fi, așa cum ziceam, o boală letală? Fără intervenție chirurgicală, copilul ar muri. Și doar 4-5 doctori din lume ar putea să-l salveze. Iar tu n-ai acces decît la unul dintre ei. Nu-i problemă, fiindcă oricum, la nivelul acesta, toți sunt la fel de buni. Ce ai fi în stare să faci? Nu, nu-mi răspunde mie, recunoaște în sinea ta că ai face orice, că ai da oricît pentru ca micuțul tău să nu-ți moară în brațe. În chinuri. Să nu-l auzi noaptea cum urlă de durere. Să nu-ți spună că nu mai poate suporta...
  Pentru că, dincolo de orice discuție principială, e Viața. E Realitatea. Iar în cazul unor mii de oameni, aceasta e o realitate posibilă, o amenințare continuă. Între această nenorocire și acești oameni stă doar doctorul Burnei. Este singurul ortoped din România și printre cei cîțiva din lume care pot împiedica această realitate de a se produce.

   Asta nu înțeleg mulți dintre cei care îl incriminează pe dl.Burnei fără să se deranjeze măcar să se informeze de pe Google, despre domnia sa. Acele ”experimente”, prezentate de o presă fără scrupule, al cărui unic scop e ”să vîndă”, sunt, de fapt, operații de pionerat, care au dus ortopedia mondială 6 pași înainte. Ceea ce e enorm pentru o știință, din partea unui singur om. Șase operații în premieră mondială, pe care nu s-au încumetat să le facă nici un chirurg din lume! Plus 22 operații în premieră în România. Plus 15000 de operații reușite, care se adaugă carierei acestui mare chirurg. Astea sunt experimentele prof.dr. Gheorghe Burnei. Dar despre latura profesională, haideți mai bine, să lăsăm Colegiul Medicilor să se exprime, nu-i mai corect așa? Nu cred ca DNA-ul are specialiști de talia profesorului Burnei care să-i judece munca la justa valoare. Cu atît mai puțini jurnaliștii care vînd, sau facebookiștii degrabă băgători în seamă.

 A cerut bani doctorul Burnei? Nu știu. Pacienți de ai lui, pe care îi cunosc, zic că nu. Niciodată.
Ce știu, e că presupusul șpăgar, care cică ar fi cerut sume cuprinse între 1000 lei și 1000 euro, a refuzat un job în Anglia, de 65000 lire sterline pe lună! Și asta doar pentru început. Citiți aici.  
  Personal, nu cred că un om dedicat 120% meseriei sale, pasionat fără limite de aceasta, cu o reputație mondială care i-ar putea băga în buzunar, legal, plicuri serioase cu bani, mult mai groase decît ar fi în stare bieții pacienți români, să ceară mărunțiș pentru a intra în sala de operație și pentru a face adevărate miracole! Eu, personal, nu pot să cred asta.

Nu-l cunosc personal pe prof.dr.Gheorghe Burnei. Dar îl cunosc din povestirile (cîți ani să fie de la prima operație)? prietenilor mei, soț-soție, al căror băiețel a fost salvat de domnul profesor. Și cunosc și cît s-au zbătut acești oameni, au fost și în străinătate, cîte variante au căzut rînd pe rînd, pînă cînd a fost clar: Dr.Burnei e singurul om din țara asta care poate face așa ceva. Și printre puținii din lume.
  Iar băiatul lor acum, trăiește. Mai are de făcut cîteva intervenții din cauza procesului de creștere.
Dar cîte destine care așteaptă acum, pe holurile spitalului Marie Curie singura șansă la o viață normală, sau la viață pur și simplu, se vor frînge? Le vor explica domnii de la DNA cum să se ducă naibii, acasă și să moară liniștiți, că ei veghează la respectarea legii?!
 Desigur, legea trebuie respectată de toată lumea. Însă, chiar dacă Justiția trebuie să fie oarbă, nu e musai să fie și idioată, nu-i așa?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu