Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 8 februarie 2012

Tinere tastaturi

   Parafrazînd rubricile comuniste de genul TINERE CONDEIE, iaca, inaugurez şi eu vorba lui Stratan,puţîn cîte puţîn rubrica TINERE TASTATURI. De fapt, lupt împotriva lipsurilor din ţara asta. În contextul în care Emil Boc şi-a dat demisia, pe lista infinită a lipsurilor am adăugat, în capul ei, o acută lipsă de inaugurări. Aşa că m-am hotărît io însumi în persoană să nu las foarfecele degrabă tăietoriu de panglici tricolore să se răcească în teaca, acum goală, a pistolului vreumui securist ajuns prim-ministru şi să inaugurez naibii ceva.Orice. 
  Pe Marius Bob l-am cunoscut cu ocazia castingului - pe atunci se spunea selecţie - pentru trupa de umor Seringa.Vom mai reveni la acest subiect.Prin ce an să fi fost?...cred ca 1994.În fine, mi l-am prezentat singur deoarece el, încă de pe atunci nu mai avea nevoie de nici o prezentare. Pe parcursul vieţii morrisonic de scurte a trupei Seringa, l-am împrietenit pe viaţă cu mine. Acum daţi-mi voie să mi-l blogăiesc din cînd în cînd aici, mai exact atunci cînd are chef să scrie.
 Doamnelor, donşoarelor şi domnilor, MARIUS BOB!
MARIUS BOB
(ideea e că am căutat o poză care să-l avantajeze)



De pe ceva site de socializare primesc intr-o zi o intrebare pe care, de lene, nu am sa o cataloghez: “Este adevarat ca G. M. nu stie sa foloseasca un telefon cu touchscreen?” Prima reactie a fost de  enervare, nu atat pentru ca am fost agresat de asemenea mesaje cat pentru stupizenia lor. Mai fratilor, sa fie chiar atat de idioata rasa asta umana? Da, deoarece instinctual am inceput sa gandesc (vorba vine “sa gandesc”) la oaresce motive pentru care G.M. nu stie, sau nu foloseste telefonul cu touchscreen. Hmmmmm, nu cred ca nu stie, dar are o problema cu functionalitatea degetului aratator. El de mic s-a hotarat sa foloseasca in scopuri caritabile acel deget multifunctional, numit si aratator, asa ca mai mult decat pentru scobit in nas si pentru bagat in borcanul cu dulceata nu-l uziteaza. Nici macar pentru a arata cu degetul! Pentru asta a folosit degetul mijlociu, o vreme, dar pentru ca a fost pedepsit de doamna educatoare pentru pornografie infantila, a incetat sa-l mai foloseasca. Inelarul ii este atat de stangaci, chiar daca e la mana dreapta, incat nu reuseste cu el nici sa lase o amprenta. De degetul lui mic nu se poate pune problema deoarece degetul mic ii este chiar mic. Atat de mic incat se confunda des cu degetul mare, care e tot mic si nu poate face cu el nimic. Degeaba apasa el cu degetul mare (care e mic), ca touchscreenul nu-l ia in serios. Asta la mana dreapta. De stanga nu se pune problema fiindca cu stanga trebuie sa tina telefonul. Asa ca nu fiti rai si intelegeti-l! Il recomand ca dentist, are o mana de ... aur.
Uite cum se tampeste omul!


Constatarile unui om hodinit dupa atata greva:

- Romani, nu va mai plangeti ca nu aveti “un chior”! Acum aveti unul si cu ce va ajuta?
- Pustioaica asta a mea (9 ani) a descarcat o poza cu Elena Udrea si incerca sa-i schimbe ceva intr-un program de prelucrare a imaginilor. Nu m-a deranjat ca era ea materialul de lucru. Eu nu o dispretuiesc atat de mult pe cat ma dispretuieste ea pe mine. Cum priveam eu jocul fetitei, nici una, nici doua, aceasta ia radiera virtuala si incepe sa stearga. Ce? Poseta. Mama, si cum tinea ea poseta aia pe mana ridicata in sus, dintr-o data ramane fara poseta. Atunci am inteles mesajul subliminal. Romania, “ia d-aci”! sau “Uite cum va arat eu ciu ciu si voi nu va prindeti!”

Cati dintre cei care fac politica inteleg cu adevarat ce inseamna economia reala? Economia care produce, care nu sta la mila, la pomana sau la greva? Cei ce produc nu au timp de greva. Cand te gandesti ce trebuie sa faci pe maine ca sa asiguri salarii, nu mai ai timp nici sa visezi. Ce guvern a facut o analiza competenta a sistemului pentru a-l face functional? In afara de a-si pune oamenii pe functii si de a ajunge la resursele statului, mai nimic. Daca nu le-au ajuns functiile le-au inventat.  Pentru a pregati un export ai nevoie de atata hartogaraie si de atatea controale de-ti ies fire albe si-ti vine sa faci greva. Atatea anomalii legislative s-au strans in acesti 20 de ani, atatea organisme de control si supracontrol. Incompetenta, sub diferitele ei infatisari, sta tolanita pe toate drumurile, pe toate cararile, iti respira aerul, nu te lasa sa misti, ca un veritabil parazit. Durerea cea mai mare este ca incompetenta genereaza incompetenta, da sistemul de valori peste cap, iar creatia devine un moft ce trebuie controlat, ce trebuie impozitat, ce trebuie accizat, ce trebuie facut una cu pamantul. Ce sa facem cu creatia cand putem intinde mana sau putem imprumuta? De ce este clasa politica atat de rau famata? Pentru ca oamenii simpli vad, simt si gandesc, iar canibalismul politic, practicat ca o forma de epurare, functioneaza si nu le ramane sarmanilor oameni decat sa spuna cu ura:” De ce sa ma duc la vot? Nu am din ce alege!”. Intr-o ceata de ologi (morali) este imposibil sa incerci sa alergi sau sa mergi la pas normal. Pentru ei tu esti anormal si cu prima ocazie vei fi proclamat paria si atunci, ori te ologesc, ori fugi cat vezi cu ochii. Gata, deja am obosit! Maine cred ca am control de la vama!


(comentariu nepostat la vremea lui, la articolul STATUL DEGEABA)
Imi permit sa fac cateva precizari:
Liderii de sindicat, deoarece oamenii muncii erau la munca, au inchiriat sindicalisti de pe unde au apucat.. Nu trebuie confundat sindicalistul cu muncitorul. Muncitorul este cel ce munceste iar sindicalistul este cel ce ar trebui sa munceasca. De ce nu au sindicat muncitorii fabricilor de slapi? Pentru ca ei nu au timp. Pentru greve e nevoie de sindicatul politistilor, de sindicatul pensionarilor din armata si alte asemenea grupari. Asadar, liderii care au  nevoie de sindicalisti pentru galagie au de unde alege.
Pentru a ridica (totusi) nivelul intelectual a pseudosindicalistilor au cules de la intrarea din spate a Antenei 1 persoanele ce asteptau nerabdatoare sa intre ca aplaudaci la emisiunea de cultura a lui Capatos. Cam scumpi asemenea grevisti deoarece e greu sa lamuresti tartanu' insetat de cunoastere ca e mai bine sa stai in frig si sa strigi decat in studio, la caldura. Banii sunt totusi un argument suprem. Si uite-asa, printre scandarile frumos sincronizate: “Demisia, demisia  …. “ se mai putea auzi si cate-un urlet tanguitor: “Blonda lu’ Bote’, blonda lu’ Bote’…”

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu