Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

joi, 22 august 2024

Apel către sechele

     

Ghici, care-i controlorul? (sursa foto: aici)            

   Dragi controlori de pe mijloacele de transport în comun, fac un apel la domniile voastre, că nu se mai poate așa! Trăim într-o civilizație prost înțeleasă, în care tinerii nu mai au nici un respect pentru reguli, pentru autorități, pentru părul alb, practic, pentru nimeni și pentru nimic! Unde vom ajunge dacă vom tolera acest lucru în continuare? Va fi haos total. Legea Junglei, republicată, cu modificările și completările ulterioare!

    Știați că există oameni atât de perfizi, atât de necinstiți încât își cumpără bilet cu trei zile înainte de a se urca în autobuz?! Fiți atenți ce le-a dat prin cap nenorociților: să cumpere bilete necompostate, pe care să le composteze după ce urcă, sub nasul șefului de autobuz! Și știți de ce fac asta? Nu din corectitudine sau din civilizație, ci fiindcă știu ei cumva, că dumneavoastră, veți fi acolo! Cum ar veni, crimă cu premeditare!  

    Unii, cu un tupeu fără margini, nu compostează biletul la aparatul de lângă ușa pe la care au urcat. Nu, ei încep să înainteze în față, sfidând controlorul/oarea. Sau apelează la poanta aia obosită, de secol trecut, ”dați din mână în mână până în fund la taxatoare...ha ha ha”. Sub pretextul că primul compostor era defect. Păi ăsta e un motiv să nu compostezi? 

    Ceea ce îmi aduce aminte de nevastă-mea. Așa e de la o vârstă încolo, când te gândești la compostor îți mai amintești și de altele...Ce voiam să evoc, este o întâmplare exact ca în descrierea de mai sus: Stela a urcat în tramvai, primul compostor defect, a înaintat spre celălalt compostor, a scos biletul să composteze, când deodată s-a pogorât o la...pardon, o mână fermă a blocat aparatul și o voce care era mînă în mînă cu mîna fermă, adică ambele aparțineau aceluiași om al păd..., pardon, al legii, i-a explicat răstit că el știe că ea l-a recunoscut de pe peron și că de asta s-a grăbit să composteze bilet! 

     L-a recunoscut de pe peron! Păi ce dreacu, doar știm cu toții căcontrolorii de bilete sunt extrem de celebri, îi știe toată lumea ca pe maneliști, sunt recognoscibili de la primele dezacorduri. Și uite așa a rămas călătoarea mea și pe jos și cu banii luați. Că a plătit 50,00 lei. Acum câțiva ani.

      În acest context, nu contest că am avut o satisfacție deosebită să aflu, că nu mai departe de ziua de ieri, aroganța celor tineri, a studenților în special, a primit o lovitură! La propriu. Poate chiar mai multe. Aplicate cu râvnă și fără milă de către o doamnă-controloare unei biete fetițe, studentă la medicină. Studenta fiind vinovată de faptul că aplicația de cumpărat bilete nu a funcționat, că a trebuit să mute niște bani dintr-un cont în alt cont pentru a plăti cu cardul direct la aparat, lucru ce a întârziat un pic achiziția...în fine, mai pe scurt, grav vinovată că n-a plecat din țară și că a încercat să fie corectă, atât cât i-a permis viteza internetului din acel moment. 

    A fost bruscată, prinsă de mână, împinsă într-un scaun, trasă, coborâtă la prima și târâtă la un bancomat (de apreciat că, totuși nu i-au băgat mâna în buzunare și nici nu i-au golit ghiozdanul pe trotuar), de la care, împotriva voinței și a convingerii ei, a fost obligată să facă o retragere. Forțele de ordine de pe transportul în comun nu lcrează decât cu cash. Astfel încât, contra unei sume modice de 100 lei, jocul de-a mineriada a încetat. Nu fără urmări, însă. La o oră de la incident, fata încă plângea și tremura.

    Felicit pe această cale instituția transportului în comun: dacă o croazieră de lux îți stăruie multă vreme în memorie, o călătorie cu tramvaiul sau cu autobuzul nu se uită niciodată! 

     Așa că fac următorul apel: vrem SEYCHELLES, nu SECHELE!

     Una e să veghezi la bunul mers al lucrurilor, fără să uiți că ești în serviciul celor care îți plătesc salariul și cu totul alta e să molestezi copii fără apărare. Să vă fie rușine ! Dacă nu de noi, măcar față de proprii voștri copii.